B&B Veluwezoom Bosranda, Uw overnachting in Eerbeek.  Vrijstaand vakantiehuisje in de Veluwe

FIETSEN OP DE VELUWE klik hier

Het mooie aan fietsen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur en valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste fietsgebied van Nederland.

Of je nu heerlijk wilt genieten van een ontspannende fietstocht via het fietsknooppuntennetwerk. Of dat je juist lekker actief wilt inspannen op de mountainbike, wielren fiets of samen op de tandem. De Veluwe biedt het geschikte terrein. Wil je een vlak parcours of juist heuvelachtig, over bospaden of verharde weg, de Veluwe heeft het allemaal!

Fietsroutes Eerbeek Klik hier

Wat is er te doen in de omgeving:  Klik hier.

Absoluut ook de moeite waard is de Posbank. Het behoort tot de mooiste stukken natuur in Nederland. Het landschap hier is heuvelachtig, tot wel 90 meter hoog. En je ziet overal heidevelden en dennen. Al is het in de andere seizoenen ook fraai. Met name in het voorjaar en de zomer. Ook de winter heeft iets speciaals. Klik hier voor meer informatie.

Tussen knooppunt 37 in Brummen en knooppunt 50 Bronkhorst ligt de Bronkhorsterveer. Is het een dorp of is het een stadje? Officieel is Bronkhorst het kleinste stadje van Nederland want het heeft stadsrechten maar wat betreft grote en uitstraling is dit Gelderse plaatsje met maar een handjevol huizen echt een dorp.


Een mooi dorpje dat dan weer wel. Middelpunt is de kerk die je vanuit alle hoeken van het dorpje kunt zien. Binnenin is het een typische Nederlandse kerk. Rondom de kerk staan de ouderwetse huisjes en voormalig stadsboerderijen, opgetrokken uit baksteen met versierde gevels. Geen enkel exemplaar is gelijk en de meeste zijn erg fotogeniek. Dankzij de stadsrechten die Bronkhorst ooit kreeg heeft het toch een bepaalde curiositeitswaarde.

Het ligt in de uiterwaarden van de IJssel met een pontje naar Brummen. De IJsseldijk leent zich perfect voor een alternatieve fietsroute van Arnhem naar Deventer en daarmee is het een druk fietsknooppunt. In een aantal van de huizen zitten tegenwoordig dan ook restaurants waar je terecht kunt voor een lekkere lunch met de nadruk op steekproducten of voor een biertje.

Vanaf de B&B met fiets naar de veerpont is 11 km. vanaf het pontje is het nog geen kilometer en u arriveert in Bronkhorst.

Klik hier voor meer info.

Mountainbikeroute Nationaal Park Veluwezoom,
Pittige klimmen, snelle afdalingen, technische trails – en ondertussen geniet je van de prachtige flora & fauna van het oudste Nationale Park van Nederland. Op de MTB-route in Nationaal Park Veluwezoom komt elke mountainbiker in elk seizoen aan zijn trekken.

Je kunt de hoofdroute herkennen aan het groene MTB-symbool. Deze natuurroute wordt gekarakteriseerd door bredere paden afgewisseld met singletracks. Afstand en omstandigheden zoals je eigen conditie, het weer (mul of nat) en het seizoen maken deze route snel of juist moeilijker. Deze route kan in beide richtingen gereden worden, let dus op tegenliggers en houd rekening met elkaar!

Daarnaast zijn er rode extra’s. Deze lusjes zijn optioneel en herken je aan het rode MTB-symbool. Ze starten en eindigen altijd op de groene hoofdroute en worden gekarakteriseerd door meer slingeren, s-bochten en (1 en 2) diamant waarschuwingen voor een steil stukje, een sprong of ander technisch element.

Startlocaties

Bosque vier&ontmoet in Eerbeek
De Harmonie, Laag-Soeren
De Thermiekbel, Arnhem

Klik hier voor meer info.

Fietsroutes Eerbeek!
Klik op deze tekst en u vind de mooiste fietsroutes in de buurt van Eerbeek op basis van je zoekopdracht. Je kunt jouw zoekopdracht met behulp van de filters verder verfijnen op thema of op de door jou gewenste lengte. Vervolgens selecteer je een fietsroute. Op de routepagina kun je jouw fietsroute verder personaliseren. In de laatste stap kies je het gewenste formaat van je fietsroute. Je kunt de fietsroutes in de buurt van Eerbeek ook ontdekken met de Fietsroute App. Fietstocht door het bos naar de Posbank volg de knooppunten 96 ( Knooppunt 96 vind u aan de Harderwijkerweg richting Coldenhoven op nog geen 750 meter afstand van de B&B. ) 95 73 en dan 65 zo komt u in de Posbank uit. Vandaar uit kunt u zelf knooppunten volgen bijvoorbeeld naar Doesburg, Lathum, Velp, Terlet, Deelerwoud en zo weer terug naar B&B Veluwezoom Bosranda in Eerbeek.

Klik hier voor meer info.

Dit handige fiets knooppuntkaartje vind u ook in de B&B

De Veluwezoom is het oudste nationale park van ons land. Het Nationaal Park Veluwezoom vormt samen met het Deelerwoud een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland.

Het Nationaal Park Veluwezoom ligt net boven Arnhem. In dit gebied zijn nog sporen van de ijstijd te vinden. Het landschap van het 5000 hectare grote Nationaal Park kenmerkt zich door zijn hoge ligging, langgerekte heuvels en rijke variatie aan bossen, heidevelden en stuifzandvlakten. In de Veluwezoom leven onder andere edelherten, wilde zwijnen, boommarters, dassen en reptielen.

Wanneer u door dit gebied fietst, heeft u grote kans een van deze dieren tegen te komen. Soms treft u zelfs een edelhert of ree midden op het fietspad. Rust onderweg uit op een bankje en luister naar de bijzondere geluiden van het bos.

Info: Klik hier

Fietsroute B&B Veluwezoom Bosranda

Klik op de tekst: Fiets met deze route door een prachtig landschap, wat tevens de leefomgeving van Wilde zwijnen, herten, reeën, schapen, Schotse hooglanders en brandrode runderen is. Ze dienen als stoffering van het landschap en leveren in dat landschap een bijdrage aan het beheer van het gebied.

De dieren lopen al eeuwenlang in ons landschap rond. Alleen de Schotse hooglander is hier in het Nationaal Park Veluwezoom pas in 1982 als ‘grote grazer’ geïntroduceerd. Dit gebied is een van de oudste en grootste aaneengesloten gebieden van Natuurmonumenten. Tijdens deze fietsroute  kom je langs diverse locaties waar je kennis kunt maken met deze dieren.