B&B Veluwezoom Bosranda, Uw overnachting in Eerbeek.  Vrijstaand vakantiehuisje in de Veluwe

Welkom

Welkom op de site van B&B Veluwezoom Bosranda in Eerbeek. Mijn naam is Saranda hoe komt een boeren dochter uit Zuid Holland in de Veluwezoom? Als natuurliefhebber, wandelend of fietsend, kwamen wij op onze zoektocht naar een nieuwe woonplek al snel op Gelderland, met de Veluwe, bossen, heide, zandverstuivingen maar ook het ijsselgebied, de vele kastelen en landgoederen, de hanzesteden Deventer, Zutphen en dicht bij Duitse grens. Wij vonden ons huis aan de bosrand tussen Eerbeek en Loenen, met volop wandel- en fietsmogelijkheden  letterlijk aan de overkant in het bos en de Loenermark op korte afstand. En … een diepe tuin om na 20 jaar eindelijk mijn droom uit te laten komen:  Het bouwen van een chalet achter in de tuin, een knus gezellig huisje waar je blij van wordt, sfeervol van alle gemakken voorzien.  

“A dream comes true”: Rust, ruimte en Natuur.

Na de grote verbouwing van ons huis, begint in 2018 het project B&B. Na vele bezichtigingen van chalets en blokhutten wordt een keuze gemaakt, maar dat blijkt al gauw meer te omvatten dan gedacht: fundering, riolering, electra, water e.d. Komt de fundering op zand, tegels of toch op een echte betonplaat? Een kraan komt en graaft een grote sleuf van voor naar achter in de tuin voor alle leidingen en het riool. Soms zit het mee maar soms zit het ook tegen; blijkt dat het afloopt en er een speciale pomp nodig is voor het riool! Dus komt de kraan weer terug om een gat van 2,20 meter diep te graven voor de pomp. Mijn geweldig handige man Remco zorgt voor strakke bekisting en samen met mijn dochter scheppen en harken we het beton.Dan kan het opbouwen werkelijk beginnen. Er zijn vele vrije dagen en uurtjes gestoken in het opbouwen, isoleren van vloer en wanden, wegwerken van electra in de wanden, plaatsen sanitair, leggen van vloerverwarming, plaatsen van keukenblokje en tegelen. Langzaam aan krijgt het vakantie huisje het gezicht met en uitstraling “cabine in the woods” . Nu nog de bestrating en beplanting en dan kan het inrichten beginnen. 

Eet u binnenkort de verse eitjes van onze kippen bij het ontbijt?

Update 24-06-2020. Ondertussen zijn wij open gegaan, sinds 12 juni 2020. De eerste gasten ontvangen er zijn prachtige reviews achter gelaten op Bedandbreakfast.nl en in het gastenboek.  Mede dankzij mijn gasten deze lieve mensen maken de B&B Veluwezoom Bosranda tot een complete beleving. 

Update 09-05-2023. Er zijn al weer een paar jaar verstreken, mooie B&B jaren met ontzetten veel super leuke, lieve, spontane en interessante bezoekers. Alles is gegroeid zowel ik als de planten in de tuin. Door verbeteringen en vernieuwingen mede dankzij de fijne gesprekken met mijn gasten. Dankbaar voor de afgelopen jaren en hoop dat er zo nog vele mogen bijkomen.

Uw gastvrouw Saranda in t Veld