B&B Veluwezoom Bosranda, Uw overnachting in Eerbeek.  Vrijstaand vakantiehuisje in de Veluwe

Op vakantie en wandelen op de Veluwe

Het mooie aan wandelen op de Veluwe is de enorme diversiteit. Lopend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur en valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste wandelgebied van Nederland. Een omgeving dus om te wandelen, te fietsen, en heerlijk te genieten in welk jaargetijde dan ook. B&B Veluwezoom Bosranda grenst aan het bos, vanwaaruit u direct uw wandeling in het bos al kunt beginnen. De ligging van de B&B zoeken op maps:  Klik op:  Contact & route daar even naar beneden scrollen voor plattegrond.

Wandeling over de Eerbeekse Hooilanden en de Tondense hei

De wandeling gaat grotendeels  over onverharde wegen en paden.
De start is  bij de Parkeerplaats aan de Hallsedijk 7399 Empe.
Het is een rondwandeling.

De lengte van de wandeling is ongeveer 8  km. Voor meer info  Klik hier.

 

LOENENSE KLOMPENPAD

Ontdek het mooie buitengebied van Loenen op de overgang van het Veluwemassief naar de IJsselvallei. Wandelen in een glooiend landschap over enken, langs sprengbeken, over historische landgoederen en door een natuurtuin. Klompen aan, rugzak op en gaan! Voor meer info Klik hier.

Lengte van de wandeling is 11 km. Kleine foto impressie hier onder.

Wandeling Laag-Soeren,

Klik op deze tekst om bij deze site van Eelco en Saska te komen waar u nog veel meer informatie kunt vinden. Het begin: Zigzaggen door het bos! Het beginpunt van wandeling Laag-Soeren was makkelijk gevonden. Vanaf hier moesten we even onze oriëntatie vinden om te weten waar we heen moesten. Gelukkig hadden we dit vrij snel gevonden en gingen we van start. Het eerste stuk is zigzaggend door een stukje bos, al kun je hier nooit echt verkeerd lopen, zolang je maar een beetje rechts aanhoudt kom je vanzelf op Den Texweg uit. Zodra je de Harderwijkerweg oversteekt begint het wandelavontuur pas echt. U zult lezen hoe makkelijk deze wandeltocht uit te breiden is op route.nl zo kunt u ook vanaf de B&B Veluwezoom Bosranda wandelen direct door het bos een aansluiting zoeken op deze mooie wandelroute. 

Wandel route De Loenermark – Blauwe route 6km, Rood 2,5 km.

Blauwe en rode paaltjes routes van GLK. 
Geldersch Landschap heeft 2 kleuren routes uitgezet over de Loenermark. Deze zijn aangegeven met paaltjes.
Blauwe route van ca. 6 km
Rode IVN route van ca. 2,5 km. De route is namelijk erg goed aangegeven met blauwe en rode paaltjes en spreekt voor zich. Lopen met GPS is niet nodig en zorgt er alleen maar voor dat je bent afgeleid van de mooie natuur om je heen. Meer info klik hier.

1e Zwerfkeienroute – witte pijlen – 7 km. 2e Zwerfkeienroute – gele pijlen 13,5 km. Deze begint op de parkeerplaats van de schaapskooi en eindigt daar ook weer. De route loopt door de gebieden van het Geldersch Landschap en Kastelen, Landgoed Groenouwe en Natuurmonumenten en is in samenwerking met hen aangelegd door de Stichting Vrienden van de Loenense Bossen. Meer info  Klik hier.

Zwerfkei route

zwerfkeien gele routeBij activiteiten en omgeving vind u nog meer leuke informatie.

Ook is er een infomap in de B&B.